A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés

Három dolog, amit az utazás során mindig tartsunk az autóban

2015. Július 30. Moose Utazás 0

A KRESZ előírásai szerint, egy B kategóriába sorolt személygépkocsi kötelező felszerelése: egy „B” típusú érvényes és hiánytalan elsősegély doboz, valamint egy elakadásjelző háromszög. Ennyi. Nem véletlenül előírt dolgok ezek; hasznosak és életet is menthetnek.

A szkeptikusoknak legyen elég annyi, hogy a rendőr ellenőrizheti ezek meglétét. Persze számos ajánlott kiegészítő van, amit még érdemes az autóban tartani az izzókészlettől a láthatósági mellényen át a pótkerékig, a szerszámoktól a tűzoltó készülékig. A lehetőségek száma szinte végtelen.

Moose.hu - Három dolog, amit mindig tartsunk az autóban

Akár télen, akár nyáron, legyen az egyedüli utazás vagy társas, három dolgot mindenképp javasolunk, hogy legyen az autóban:

  • Ivóvíz: tárazzunk be ivóvizet, mert szükség lehet rá, ha bármely okból elakadnánk az utazás során. Nemcsak szomjunk csillapítására, hanem egy, a tűző napon történő kerékcsere után a a vízveszteség pótlására; tisztálkodásra, sebtisztításra vagy személyi hűtésre. Jól jöhet a szembe került kosz/bogár tisztításánál, de extrém esetben hűtővíz vagy ablakmosó folyadék pótlására vagy tűzoltásra is. Megéri az a pár kilogramm túlsúly az autóban. A bontatlan palackos vizet is igyekezzünk a lejáratig, de minimum évente cserélni vagy szerezzünk be tartós vizet.

  • Takaró: Anyagától függően hideg időben melegen tart, napsütésben árnyékot vet, esőben/hóban átmeneti fedelet ad, óv a széltől és a portól. Fekhely lehet a földön, szállító eszköz vagy fejpárna válhat belőle. Kisebb tüzek elfojtására is használható. Szükség esetén a tűzgyújtáshoz vagy segélykérő zászlóhoz alapanyagként szolgál. De ha úgy vesszük, egyszerűen védi a csomagtartót vagy az ülést a bekoszolódástól.

  • Fényforrás: Ha az autó cserbenhagyna minket, életmentő lehet egy fényforrás a sötétben: segítség kéréséhez, az elakadt jármű kivilágításához, tájékozódáshoz vagy szereléshez is jól jön, de a fény biztonságérzetet ad a várakozás közben is. Javasoljuk a bármikor használatra kész, kézzel tölthető fényforrásokat, mert karbantartást nem igényelnek ellentétben szárazelemes társaikkal.

Fontold meg! Felkészültél?