A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Higiénia és Tisztálkodás

Kullancseltávolító - Kullancskiszedő csipesz

Javasolt Termékek

Kullancskiszedő csipesz

2 290 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-U-TRW

Több termék kipróbálása után ezt a típusú rugós csipeszt találtuk a leghatékonyabb eszköznek a kullancs kiemelésére. Kis mérete lehetővé teszi, hogy szinte mindig magánál tartsa, így kéznél van ha magán, gyermekén vagy háziállatán kullancsot fedez fel. A csipesz alkalmas a legapróbb élősködők kiemelésére is, illetve szálkák, szilánkok, fullánkok eltávolítására is.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Sajnos hazánk és Európa erősen fertőzött a lyme kórt vagy a fertőző agyhártyagyulladást vírusait hordozó kullancsokkal. Szinte bármely zöldterületen előfordulhatnak, akár a városi környezetben is. A kullancs a lágy bőrszövetbe fúrja magát, ahol könnyen elérhetőek a vérerek (hajlatok, boka, ágyék, fültő ..stb.) és vér vesz magához. Közben nedveivel kórokozókat juttathat a szervezetbe.

A kullancsok a pókszabásúak családjába tartozó élősködők, szelektált vegyszeres irtása nem lehetséges, csak a hasonló fajok irtásával oldható meg, mely súlyos károkat okozna a természetben.

Megelőzésként kullancsriasztó készítmények használata javasolt, illetve a zárt ruházat (pl. zokniba tűrt nadrág). Ha mindezen óvintézkedések ellenére a kullancs a bőrbe fúrja magát a lehető leggyorsabban távolítsa el, ezzel nagyban csökkenthető a fertőzés veszélye. Oltás csak a kullancs-encephalitisz ellen létezik. A Lyme-betegség lehetséges gyógymódja orvos által előírt és felügyelt, akár 50 napos antibiotikum kúra.

Több termék kipróbálása után ezt a típusú rugós csipeszt találtuk a leghatékonyabb eszköznek a kullancs kiemelésére. Kis mérete lehetővé teszi, hogy szinte mindig magánál tartsa, így kéznél van ha magán, gyermekén vagy háziállatán kullancsot fedez fel. A csipesz alkalmas a legapróbb élősködők kiemelésére is, illetve szálkák, szilánkok, fullánkok eltávolítására is. A beépített rugó mindig megfelelő erőt fejt ki, így elkerülhető a rovar szétnyomása.

A csipesz teljes egészében rozsdamentes acélból készült, így fertőtlenítése akár forralással, vagy fertőtlenítő szerekkel is elvégezhető, mert nem tesz kárt az eszközben. Örök darab.

Kullancs eltávolítása, a kullancskiszedő csipesz használata:

1. A rozsdamentes acélból készült, rugós csipeszt a hüvelykujjunkhoz támasztjuk, majd mutató- és középső ujjal fölhúzzuk a fémhengert. Ekkor az eszköz két szára szétnyílik, és alkalmassá válik a kullancs meglógására.

2. A szárakkal körbekerítjük a kullancsot.

3. A fémhengert óvatosan engedjük vissza, úgy. hogy a kullancs kemény, feji részét a bőrfelszín közvetlen közelében/alatt megfogjuk, így kerüljük el, hogy a kullancs lágy potrohát összenyomjuk, és fertőzött anyagot préseljünk a bőrbe.

4. A csipesszel rögzített kullancsot egyszer forgassuk körbe. Bármerre! A szúrócsatornát csak így lehet kitágítani. A horgas alsó állkapocs csak így nem akad a szövetekbe. A kullancsot ezután már egyetlen mozdulattal "kiforgathatjuk".


Sikertelenség esetén ne féljünk megismételni a műveletsort. A kullancs eltávolítása után és másnap fertőtlenítsük a csípés helyét. A kullancsot égessük el, a csipeszt pedig fertőtlenítsük. (például hővel vagy alkohollal).
Elővigyázatosságból! 4-6 hétig figyelje a csípés helyét: körkörösen terjedő bőrgyulladással forduljon orvoshoz!

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus

Javasolt Termékek

Újdonságaink