Higiénia és Tisztálkodás

Kullancseltávolító csipesz

Kullancskiszedő csipesz

1 690 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-U-TRW

Több termék kipróbálása után ezt a típusú rugós csipeszt találtuk a leghatékonyabb eszköznek a kullancs kiemelésére. Kis mérete lehetővé teszi, hogy szinte mindig magánál tartsa, így kéznél van ha magán, gyermekén vagy háziállatán kullancsot fedez fel. A csipesz alkalmas a legapróbb élősködők kiemelésére is, illetve szálkák, szilánkok, fullánkok eltávolítására is.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Sajnos hazánk és Európa erősen fertőzött a lyme kórt vagy a fertőző agyhártyagyulladást vírusait hordozó kullancsokkal. Szinte bármely zöldterületen előfordulhatnak, akár a városi környezetben is. A kullancs a lágy bőrszövetbe fúrja magát, ahol könnyen elérhetőek a vérerek (hajlatok, boka, ágyék, fültő ..stb.) és vér vesz magához. Közben nedveivel kórokozókat juttathat a szervezetbe.

A kullancsok a pókszabásúak családjába tartozó élősködők, szelektált vegyszeres irtása nem lehetséges, csak a hasonló fajok irtásával oldható meg, mely súlyos károkat okozna a természetben. Megelőzésként kullancsriasztó készítmények használata javasolt, illetve a zárt ruházat (pl. zokniba tűrt nadrág). Oltás csak a lyme kór ellen létezik. Ha mindezen óvintézkedések ellenére ha a kullancs a bőrbe fúrja magát a lehető leggyorsabban távolítsa el, ezzel nagyban csökkenthető a fertőzés veszélye.

Több termék kipróbálása után ezt a típusú rugós csipeszt találtuk a leghatékonyabb eszköznek a kullancs kiemelésére. Kis mérete lehetővé teszi, hogy szinte mindig magánál tartsa, így kéznél van ha magán, gyermekén vagy háziállatán kullancsot fedez fel. A csipesz alkalmas a legapróbb élősködők kiemelésére is, illetve szálkák, szilánkok, fullánkok eltávolítására is. A beépített rugó mindig megfelelő erőt fejt ki, így elkerülhető a rovar szétnyomása.

A csipesz teljes egészében rozsdamentes acélból készült, így fertőtlenítése akár forralással, vagy fertőtlenítő szerekkel is elvégezhető, mert nem tesz kárt az eszközben. Örök darab.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink