A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Paradicsom - biovetőmag-csomag

Paradicsom - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-05

Izgalmas válogatás a paradicsom, salsa, és az olasz ízek kedvelőinek. A dobozba többféle paradicsomot és paprikát raktunk, melyekből akár egy lecsó is megfőzhető. A termés magját eltéve a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Izgalmas válogatás a paradicsom, salsa, és az olasz ízek kedvelőinek. A dobozba többféle paradicsomot és paprikát raktunk, melyekből akár egy lecsó is megfőzhető, de akár befőzésre is alkalmasak. A termés magját eltéve a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Paradicsom - biovetőmag-csomag fajtái:

• Paradicsom, Moneymaker - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március
A neve nem véletlen: különösen bőtermő, folyton növő paradicsomról van szó. Robosztus szabadföldi fajta. Középnagy, kerek termést nevel, zöld rész nélkül.
Vetés: február-március palántának, kiültetés a fagyok után. Térállás: 60*80 cm.

• Paradicsom, Zuckertraube - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Koktél-paradicsom. A fürtökön kicsi, piros, nagyon aromás, kedves és jóízű termésekkel. Erőteljes növekedésű, növényházba vagy esőtől védett helyre való. Több ágra is nevelhető. Karózást kívánó, közepes érésidejű paradicsom.

• Koktélparadicsom, Black Cherry - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: január, február, március
Nagyon bőtermő koktélparadicsom fajta, hosszú fürtökben hozza rengeteg apró, lilásvörös termését. A paradicsomok nagyon aromásak, édesek. Magas, folyton növő fajta.
A egyik nagy kedvencünk.

• Paradicsom, Tschernij Prinz - Tartalma: kb. 25 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Különleges, ovális, barnás-piros, húsos paradicsom, kivételesen finom ízű. Orosz (szibériai) eredetű növény. A gyümölcsök 100-150 grammosak lesznek. 70-80 nap alatt fordul termőre.

• Chili de Cayenne - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február
Csípős pfefferoni 10-12 cm hosszú, keskeny, zöld terméssel tövenként. Vörösre érik. Kb. 60 cm magas. Korán és igen sokat terem.

• Paprika, Korosko - Tartalma: kb. 35 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Nagyon bőtermő, hegyes, egységes termést adó fajta. Színe sötétzöld, éréskor vörös. A termés kb. 5 cm átmérőjű, hossza 15 cm. A magas növekedésű növényről korán és hosszú ideig szedhető a termés. Íze friss, édes.

• Saláta, Misticanza keverék - Tartalma: kb. 160 növényre - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
A Misticanza a hagyományos olasz saláták magjának keveréke. Ideális kíséretezőknek, salátakedvelőknek. Tartalmaz zöld és vörös levelű tépősalátát, római salátát, tölgylevelű salátát, cikóriát (radicchio) és rukolát. Tartalmazza a kifejezetten vegyes salátákhoz használt igen dekoratív, télálló tengerparti útifüvet is.

• Paradicsompaprika - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március, május
Zöld, igen vastag húsú, közepes nagyságú, paradicsom alakú terméseinek íze aromás-édes. Vörösre érik. Meleg tájakon direkt vethető. Hajtatásra és szabadföldi termesztésre is alkalmas.

• Paradicsom, Marmande - Tartalma: 40 mag - Vetés/palántázás: február, március
Korai érésű, közepes-nagy, lapított gyümölcsű fajta. Jó hozamot várhatunk tőle. Középmagas növekedésű paradicsom.

• Paprika, Ferenc - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március, május
Bőtermő, édes ízű paprika világos sárga, húsos, nagy, vastag falú, tompa végű termésekkel. Ragyogó pirosra érik. Jó szabadföldi fajta, de hajtatásra is alkalmas.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink