Menedék és védelem

Okos paprika spray (gázspray) · 40ml · személyi riasztó · stroboszkóp

Okos gázspray

9 990 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-W-0

A gázspray aktiválásával egyidejűleg erős villogó fény, fülsüketítő hang és kiviteltől függően segélyhívás indul a Bluetooth-on párosított telefonon keresztül. Hatékony a támadó kutya, medve de akár ember ellen is.
18 éven aluliaknak nem árusítható!

Ugrás a részletes leíráshoz

* Kötelező kitölteni

+ -

Leírás

Részletek

Nemcsak egy rosszakaró ember ellen kényszerülhet rá a használatára, de erdőben, városi környezetben, futás vagy túrázás közben is találkozhat agresszív kóbor kutyával, vaddisznóval vagy más veszélyes állattal. A Plegium okos paprikaspray-ket egy svéd szülő, a lányát ért inzultus követően fejlesztette ki. Közel két éves kutatás, tervezés és kísérletezés után, egy könnyen használható, ugyanakkor hatékony önvédelmi eszközt adott a nők, tinédzserek, idősek és fiatalok kezébe.

Egy gombnyomással elriasztható és/vagy harcképtelenné tehető a támadó, ugyanakkor a sziréna hangja és a fényjelzés egyértelművé teszi bárki számára aki a közelben van, hogy segítségre van szüksége.
A Bluetooth-os SMART kivitelű okos gázspray pedig automatikusan vészhívást indít mobiltelefonjáról az előre megadott számra, valamint az incidens helyét is megadja SMS-en keresztül.


Kétfajta kivitelben rendelhető:

COMBO kivitel:
• A paprika spray segítségével távolról állítható meg a támadó, aki a fájdalom miatt kénytelen becsukni a szemét. Az ütésálló műanyag ház egy 40 ml-es OC hatóanyagú (oleoresin capsicum - azaz a kapszaicin: paprika kivonat) palackot rejt, mely egy növényi kivonat és egészségre nem káros, ugyanakkor erős irritatív hatása megfékezi az agresszív állatot vagy embert is. A spray adagolható, rövid nyomásokkal akár tíz adagra elosztva is alkalmazható. Gombját egy egy ujjal felpattintható biztonsági csappantyú védi a véletlen megnyomástól.
A sugárban kilövellő oldatot kb. 3 méteres távban tudja pontosan a támadóra irányítani.

• Az incidensek többsége gyengén megvilágított területeken történik, ezért a spray gombjának lenyomásával egyidejűleg bekapcsoló három nagy fényerejű, villogó LED, nemcsak elvakíthatja a támadót, hanem messziről észlelhető fényjelzést is ad. A LED 19 Hz-es villogó fényre rendkívül érzékeny az emberi agy és hajlamos elveszíteni tájékozódási képességét.

• Ugyancsak automatikusan bekapcsol a 130 dB-el vijjogó sziréna, mely közvetlen rálátás nélkül is észlelhetővé teszi a segélykérést. A hang figyelemfelkeltő hatású, így a támadót menekülésre kényszeríti.

Ezen jelzések kikapcsolása külön eszközt kíván, így akkor is nehezen hatástalanítható, ha a támadó megszerezte az eszközt.

A COMBO készülék beépített akkumulátorral rendelkezik (4x LR44 + 4x LR41), mely legalább 4 évig nem szorul cserére. A készülék tesztelhető a gázspray kifújása nélkül is.


Bluetooth (SMART) kivitel:

Ez a verzió a COMBO verzió minden funkcióján kívül egy beépített Bluetooth modullal is rendelkezik. A készülék használatakor a Bluetooth-on párosított mobiltelefonon vészhívást kezdeményez az előre beállított telefonszám(ok)ra, nemcsak tájékoztatja a hívott felet az eseményről, hanem a GPS (Google Térkép hivatkozást) koordinátákat is küld, mely megjelöli a támadás helyszínét, ami nagyban segíti a segítség megérkezését. A készülékhez ingyenesen használható applikáció (Android, iOS) tölthető le.

Csak akkor működik a vészhívás, illetve a helymeghatározó sms küldése, ha a telefon hívni illetve sms-t tud küldeni (be van kapcsolva, feltöltve, van térerő ...stb), és az okos gázspray összeköttetésben van (párosítva van) a telefonnal (bluetooth kapcsolat), valamint előzetesen megfelelően be van állítva a hívott fél/felek telefonszáma(i), fogadja a hívást. Tartsa bekapcsolva a Bluetooth-t és az alkalmazást a háttérben. A helyhez kötött szöveges üzenetek és a telefonhívások adatátvitelt igényelhetnek.
TEST funkcióval van felszerelve, mely segítségével kipróbálhatjuk a telefonhívás, üzenet, sziréna és LED funkciót anélkül, hogy használnánk a spray-t. A teszt befejeztével használja a TEST gombot a kikapcsoláshoz. Minden telefonhívás és SMS INGYENES!


Egycsatornás szórófej, keskeny szórással. Tartalma paprika kivonat OC (oleoresin capsicum) oldatban, személyi riasztó · stroboszkóp

• Rózsaszín és fekete kivitel
• Súly: kb. 100 g
• 12 hónap cseregarancia
• Teszt funkció (gáz kiszórása nélkül)
• COMBO kivitelben beépített elemes tápellátás, mely az alap kivitelben akár 4 évig nem szorul cserére, Bluetooth (SMART) kivitelnél egyszerűen cserélhető (1x CR2450)


Tippek a használathoz:

Használat előtt próbálja meg hanggal, zajkeltéssel elijeszteni a támadót. Az állatok agresszívvá válhatnak, ha kicsinyeiket védelmezik vagy akarva, akaratlanul sarokba szorítják őket. Ilyen esetekben engedjen az állatnak menekülő utat, lassan hátráljon, és csak közvetlen támadás esetén használja a spray-t!

A permetszer elzárásához engedje fel a gombot. A sziréna és a fényjelző LED-ek aktívak maradnak. A sziréna és a fényjelző LED-ek kikapcsolásához használjon egy hegyes tárgyat, például tollat ,hogy felemelje a TESZT címkével ellátott gombot.

Használatkor biztosan fogja a sprayt, csúsztassa a hüvelykujját a flip-top fedél alá, és nyomja le a gomb közepét. Nyújtott kézzel irányítsa a fúvókát a támadó felé és határozott mozdulattal nyomja meg a billentyűt. Először célozzon a szemek magasságába, majd később az orr és a száj irányába. Rövid ideig (0,5-1 mp) tartsa nyomva, majd engedje fel és lépjen hátra (hátráljon).
Csak ha támadó nem hátrál meg fújjon ismételten és hátráljon, míg az fel nem hagy a további támadással.

Amint lehetősége adódik meneküljön biztonságos helyre.
A szenvedőt ne közelítse meg, hagyja magára. A harcképtelen támadót tilos újra lefújni!

A sziréna és a fényjelző LED-ek aktívak maradnak. A sziréna és a fényjelző LED-ek kikapcsolásához használjon egy hegyes tárgyat, például tollat, hogy felemelje a TESZT címkével ellátott gombot.

Közterületen rejtve hordja.
Figyelem! Az OC töltetű gáz spray-t jogalkotóink KKVE-nek (közbiztonságra különösen veszélyes eszköz) minősítik, ezért viselési szabálysértési eljárást von maga után. Viselés csak saját felelősségre!

Figyelmeztetés! 18 éven aluliaknak nem árusítható! Ha Ön elmúlt 18 éves, nyilatkoznia kell a fenti négyzet bejelölésével. Ha nem ért egyet az alábbiakkal, ne vásárolja meg a terméket! A négyzet kipipálásával, kijelenti, hogy elmúlt 18 éves. A leírt kockázatokat megértette és elfogadja, hogy az eladót a használatból adódó bármilyen sérüléssel vagy balesettel kapcsolatos felelősség nem terheli.

Ne használja szembe szélben, vagy olyan módon, hogy a támadón kívül másokra is jusson. 1 méteres hatótávolságon belül a kiáramló gáz sérülést okozhat.
Gyermekek elől elzárva tartandó, kisgyermek még felügyelettel sem használhatja. 18 éven aluliak nem használhatják. NEM TÁMADÓESZKÖZ, kizárólag önvédelmi célra használható!

KERÜLJE AZ ANYAG ÉRINTKEZÉSÉT BŐRREL ÉS A SZEMEKKEL. A szennyezet ruházatot mihamarabb távolítsa el. Bőrrel való érintkezés után mossa le szappannal és hideg vízzel, ha 15-20 perc mosás után sem múlik el az irritáció ismételje meg. Az irritált területet ne dörzsölje, ne használjon rá krémet, olajokat vagy más anyagokat. Szemmel való érintkezés után óvatosan távolítsa el a kontaktlencséket majd 15 percen keresztül hideg vízzel öblítse át a szemgödröt és azonnal forduljon orvoshoz. Alaposan tisztítsa meg vagy dobja ki a kontaktlencséket.
VIGYÁZAT: Ne szúrja be és ne égesse el a tartályt (amely a Plegium COMBO Pepper Spray műanyag házában található). Ne tegye ki hőnek 50 Celsius felett. Tárolja normál szobahőmérsékleten, és ne tegye ki 0° C alatti hőmérsékletre 24 órán túl. Minden termék lejárati dátumot tartalmaz. A GYERMEKEKTŐL SZÜKSÉGES ELZÁRNI. FIGYELMEZTETÉS: KIZÁRÓLAG ÖNVÉDELEMRE HASZNÁLHATÓ. A Plegium termékek használata más célból, mint a támadás elhárítása, bűncselekménynek minősül. Az illegális használat vagy eladás börtönbüntetéssel, bírsággal vagy mindkettővel büntethető.

 

 

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink