A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Minden termék

back

Kempingfőző - 5 dl - Silver

34 900 Ft

29 900 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-O-MAVS

Ideális eszköz minden kirándulás, túra, horgászat, de egy egyszerű piknik kiegészítőjeként is. Ez a kempingfőző 0,5 liter vizet akár 3-4 perc alatt forral fel. Esőben hóban vagy szélben is üzembiztos és a természetben fellelhető anyagokkal használható.

Főzőszett nélkül! Utolsó, hibátlan, kifutó darab, csapjon le rá!

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

EGYSZERŰ ÉS BIZTONSÁGOS A FŐZÉS A TERMÉSZETBEN!

Ideális eszköz minden kirándulás, túra, horgászat, de egy egyszerű piknik kiegészítőjeként is. Az angol Ghillie Kettle Co. által, kézi munkával előállított Maverick kempingfőző 0,5 liter vizet akár 3-4 perc alatt forral fel, legyen a cél a vízfertőtlenítés, teavíz forralás vagy bármely ételhez szükséges forró víz előállítása. Kialakítása révén esőben hóban vagy szélben is üzembiztos. Nem kell tüzelőanyagot magával cipelnie, hiszen a természetben fellelhető anyagokkal (fenyőtoboz, ágak és gallyak, száraz fűcsomó vagy bármilyen más éghető anyag) használható. Egyszerű, gyors és biztonságos vízforralást tesz lehetővé, miközben ételét is elkészítheti a kiegészítőként megvásárolható főzőszettel.

Összecsomagolva alig 30x14 cm, súlya 500 g. A hozzá tartozó praktikus hordozózsákjában könnyedén a felszereléshez illeszthető.
1-2 személy részére ajánljuk.

Anyaga: Hard anodised eljárással, közel titán keménységű, ezüst színre eloxált felületű alumínium, mely 3-4 szer keményebb, mint a normál eloxálás eredménye, így a nagy igénybevételnek is ellenáll, miközben megőrzi az alumínium kiváló tulajdonságait.


MIBEN NYÚJT TÖBBET EZ AZ ESZKÖZ, MINT EGY TEAFŐZŐ A TÁBORTŰZBEN?

Ha már használt valaha úgynevezett hobo tűzhelyet/kályhát, akkor valószínű tudja, milyen egyszerű és hatékony működéssel bír. Ha még nem ismertné, engedje meg, hogy pár szóban ismertessük működési elvét:

Egy átlagos hobo tűzhely két fő részből áll: egy viszonylag zárt égéstérből, melybe szűk helyen juthat be friss levegő, és egy kéményből. Hatékonysága abból adódik, hogy az égő tűz termelte forró gázok csak a kéményen keresztül tudnak távozni, ezáltal szívó hatást hoz létre az tűztérben (kéményhatás).
Mivel a friss levegő csak egy szűk helyen juthat a tűztérbe, hatása olyan, mintha valaki állandóan fújná és élesztené a tüzet, ezáltal nagyobb hő termelődik, és olyan anyagok is könnyebben lángra kapnak, melyek nyílt tűzben kevésbé. (pl.: a nedves faanyag).

A tűz a kéményen keresztül biztonságosan táplálható, viszonylag zárt felépítése révén esőben és nagy szélben is stabilan működik.
Ennél a termékben az a nagyszerű, hogy az égésteret egy víztárolóval vették körbe, mely nagy felületen tud melegedni, így rendkívül gyorsan képes a benne tárolt vizet felforralni.A GHILLIE KETTLE KEMPINGFŐZŐ HASZNÁLATA:

A kempingfőző használata
  • Első használat előtt távolítson el minden csomagolóeszközt a kannáról, vizsgálja meg, hogy nincs sérülés a terméken. A tűzteret a kanna aljában találja, húzza ki és helyezze sík, stabil és nem éghető felületre.
  • A kupak levétele után, töltse fel a tartályt maximum a nyílás alja alatt kb. 1 cm-ig. A kupakot ne helyezze vissza a melegítés idejére, majd tegye a keze ügyébe a kannát.
  • Gyűjtsön tüzelőanyagot: vékony, kisebb, lehetőleg száraz gallyakat, faleveleket, tobozokat stb., Gyújtós, gyufa és/vagy szikravető segítségével gyújtson tüzet a tűztérben. Használhatja Hexamin, vagy spirituszkockával is.
  • Ha a láng már stabil, helyezze a tűztérre a kannát! Ha szükséges, a tűz további táplálásához az égéstér nyílásán dobjon további tüzelőanyagot a tűzbe. SOHA NE HASZNÁLJA ÜRES VÍZTARTÁLLYAL A KANNÁT!
  • Ha a víz fellforrt, a fogófül 90°-os megdöntésével vegye le a talapzatról a kannát, vigyázva, hogy ne nyúljon az égéstér nyílása fölé.
  • A fogantyú segítségével döntse meg a kannát, így a forró részek érintése nélkül is tud forró vizet önteni.
  • Használat után várja meg míg lehűl az eszköz, tisztítsa ki a tűzteret, és helyezze vissza a tárolózsákba az eszközt.
A TERMÉK RÖVID TÖRTÉNETE:


A hagyományos Ghillie kempingfőzők elődjeinek használata Nyugat-Írországban az 1800-as évekre tehető. Ezek az elsősorban teavíz forraláshoz használt kézzel készített kannák, az ón alapanyag alkalmazása miatt meglehetősen rövid életűek voltak. Továbbfejlesztésükkel, a belső égéstér és a "kémény", valamint a strapabíróbb anyagok használatával 1929-re az Új-Zélandi hadsereg általános felszerelésévé vált.
A birminghami George Marris & Co. vállalat 1906-ban dobta piacra "Sirram" néven, vas tűztérrel és réz kanna falakkal készült termékeit, melyek egyre szélesebb körben elterjedtek, így a családi piknikeken is megjelent. A mai kannákra jellemző kialakítású "Sirram Volcano Kettle"-t, a szabadalmi adatok alapján 1928-től kezdték gyártani. Később a rézről hengerelt alumínium alapanyagra álltak át és mind a mai napig használják ezt a könnyű, ugyanakkor a korróziónak ellenálló fémet a gyártáshoz.

A „Modern Camping 1968”-as angol kiadvány 21 kemping kályhát tesztelt, amelyben a megállapította: „A gyors vízforralásban és a tisztíthatóságban a Sirram Volcano Kettle, legyőzhetetlen, akár az otthon vagy a természetben.”

A George Marris & Co. vállalat bezárása után, az eredeti tervek alapján, több környékbeli kis cég folytatta gyártásukat. A Ghillie Kettle Co. egyike ezen patinás angol kézműves gyártóknak. Termékei nemcsak jól használhatóak és strapabíróak, de tetszetősek is. A cég alumínium termékeire 2 év, anodizált termékeire 10 év átlyukadás elleni gyári garanciát vállal.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink