Élelem

Kempingfőző - Tábori vízforraló - Ghillie Kettle - 1l - Aluminium

Kempingfőző - 1 l - Alu

17 900 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-GK-EXPA

Ideális eszköz minden kirándulás, túra, horgászat, de egy egyszerű piknik kiegészítőjeként is. Ez a kempingfőző 1 liter vizet akár 3-4 perc alatt forral fel. Esőben hóban vagy szélben is üzembiztos és a természetben fellelhető anyagokkal használható.
Rendeljen hozzá főzőszett kiegészítőt, most 1000 Ft kedvezménnyel!

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

EGYSZERŰ ÉS BIZTONSÁGOS A FŐZÉS A TERMÉSZETBEN!

Ideális eszköz minden kirándulás, túra, horgászat, de egy egyszerű piknik kiegészítőjeként is. Az angol Ghillie Kettle Co. által, kézi munkával előállított Explorer kempingfőző 1 liter vizet akár 3-4 perc alatt forral fel, legyen a cél a vízfertőtlenítés, teavíz forralás vagy bármely ételhez szükséges forró víz előállítása. Kialakítása révén esőben hóban vagy szélben is üzembiztos. Nem kell tüzelőanyagot magával cipelnie, hiszen a természetben fellelhető anyagokkal (fenyőtoboz, ágak és gallyak, száraz fűcsomó vagy bármilyen más éghető anyag) használható. Egyszerű, gyors és biztonságos vízforralást tesz lehetővé, miközben ételét is elkészítheti a kiegészítőként megvásárolható főzőszettel.

Összecsomagolva alig 28x19 cm, súlya 800 g. A hozzá tartozó praktikus hordozózsákjában könnyedén a felszereléshez illeszthető.
3-5 személy részére ajánljuk.

Anyaga: alumínium, annak minden remek tulajdonságával, mint a csekély súly és a korrózióállóság.


MIBEN NYÚJT TÖBBET EZ AZ ESZKÖZ, MINT EGY TEAFŐZŐ A TÁBORTŰZBEN?

Ha már használt valaha úgynevezett hobo tűzhelyet/kályhát, akkor valószínű tudja, milyen egyszerű és hatékony működéssel bír. Ha még nem ismertné, engedje meg, hogy pár szóban ismertessük működési elvét:

Egy átlagos hobo tűzhely két fő részből áll: egy viszonylag zárt égéstérből, melybe szűk helyen juthat be friss levegő, és egy kéményből. Hatékonysága abból adódik, hogy az égő tűz termelte forró gázok csak a kéményen keresztül tudnak távozni, ezáltal szívó hatást hoz létre az tűztérben (kéményhatás).
Mivel a friss levegő csak egy szűk helyen juthat a tűztérbe, hatása olyan, mintha valaki állandóan fújná és élesztené a tüzet, ezáltal nagyobb hő termelődik, és olyan anyagok is könnyebben lángra kapnak, melyek nyílt tűzben kevésbé. (pl.: a nedves faanyag).

A tűz a kéményen keresztül biztonságosan táplálható, viszonylag zárt felépítése révén esőben és nagy szélben is stabilan működik.
Ennél a termékben az a nagyszerű, hogy az égésteret egy víztárolóval vették körbe, mely nagy felületen tud melegedni, így rendkívül gyorsan képes a benne tárolt vizet felforralni.
Az alap készülékhez praktikus főzőszettet is rendelhet, mellyel ételt is főzhet, süthet.A GHILLIE KETTLE KEMPINGFŐZŐ HASZNÁLATA:

A kempingfőző használata
  • Első használat előtt távolítson el minden csomagolóeszközt a kannáról, vizsgálja meg, hogy nincs sérülés a terméken. A tűzteret a kanna aljában találja, húzza ki és helyezze sík, stabil és nem éghető felületre.
  • A síp levétele után, töltse fel a tartályt maximum a nyílás alja alatt kb. 1 cm-ig. Helyezze vissza a sípot, majd tegye a keze ügyébe a kannát.
  • Gyűjtsön tüzelőanyagot: vékony, kisebb, lehetőleg száraz gallyakat, faleveleket, tobozokat stb., Gyújtós, gyufa és/vagy szikravető segítségével gyújtson tüzet a tűztérben.
  • Ha a láng már stabil, helyezze a tűztérre a kannát! Ha szükséges, a tűz további táplálásához az égéstér nyílásán dobjon további tüzelőanyagot a tűzbe. SOHA NE HASZNÁLJA ÜRES VÍZTARTÁLLYAL A KANNÁT!
  • Ha rendelkezik főzőszettel felhelyezheti a fazéktartót és kezdheti a főzést. A tűz táplálásához ilyenkor emelje le a fazekat. Amikor a víz forrni kezd a síp jelezni fog.
  • A fogófül 90°-os megdöntésével vegye le a talapzatról a kannát, vigyázva, hogy ne nyúljon az égéstér nyílása fölé. Ha félretette a kannát a műanyag gomb megfogásával vegye le a sípot.
  • Tartsa a fogantyút egyenesen felfelé és síp láncának segítségével döntse meg a kannát, így a forró részek érintése nélkül is tud forró vizet önteni.
  • Ha a főzőszettben található kétrészes rácsot a tűztérre helyezi, a parázs felett tovább főzhet.
  • Használat után várja meg míg lehűl az eszköz, tisztítsa ki a tűzteret, és helyezze vissza a tárolózsákba az eszközt.
A TERMÉK RÖVID TÖRTÉNETE:


A hagyományos Ghillie kempingfőzők elődjeinek használata Nyugat-Írországban az 1800-as évekre tehető. Ezek az elsősorban teavíz forraláshoz használt kézzel készített kannák, az ón alapanyag alkalmazása miatt meglehetősen rövid életűek voltak. Továbbfejlesztésükkel, a belső égéstér és a "kémény", valamint a strapabíróbb anyagok használatával 1929-re az Új-Zélandi hadsereg általános felszerelésévé vált.
A birminghami George Marris & Co. vállalat 1906-ban dobta piacra "Sirram" néven, vas tűztérrel és réz kanna falakkal készült termékeit, melyek egyre szélesebb körben elterjedtek, így a családi piknikeken is megjelent. A mai kannákra jellemző kialakítású "Sirram Volcano Kettle"-t, a szabadalmi adatok alapján 1928-től kezdték gyártani. Később a rézről hengerelt alumínium alapanyagra álltak át és mind a mai napig használják ezt a könnyű, ugyanakkor a korróziónak ellenálló fémet a gyártáshoz.

A „Modern Camping 1968”-as angol kiadvány 21 kemping kályhát tesztelt, amelyben a megállapította: „A gyors vízforralásban és a tisztíthatóságban a Sirram Volcano Kettle, legyőzhetetlen, akár az otthon vagy a természetben.”

A George Marris & Co. vállalat bezárása után, az eredeti tervek alapján, több környékbeli kis cég folytatta gyártásukat. A Ghillie Kettle Co. egyike ezen patinás angol kézműves gyártóknak. Termékei nemcsak jól használhatóak és strapabíróak, de tetszetősek is. A cég alumínium termékeire 2 év, anodizált termékeire 10 év átlyukadás elleni gyári garanciát vállal.

Gyártását a Discovery Channel How it's Made (Hogyan készült?) sorozata is bemutatta.


Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink