A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Igénytelen - biovetőmag-csomag

Igénytelen - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-07

Ebben az összeállításban olyan növénymagokat talál, melynek egyedei kevés gondozást igényelnek, szinte maguktól fejlődnek. Az évelő fajtáknál még a magfogást és újraültetést is megspórolhatja, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Ebben az összeállításban olyan növénymagokat talál, melynek egyedei kevés gondozást igényelnek, szinte maguktól fejlődnek. Az évelő fajtáknál még a magfogást és újraültetést is megspórolhatja, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Igénytelen - biovetőmag-csomag fajtái:

• Rukkola, Selvatica (évelő) - Tartalma: kb. 5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július, augusztus, szeptember
A kedvelt rukkola nemes formája, nagyobb, szélesebb levelekkel. Rozettát képez, lassan nő, évelő. Többször vágható levele intenzív fűszeres ízű. Vetés: márciustól szeptemberig szabadföldbe, növényházban egész évben. Sortáv: 15-20 cm, vagy szórt vetés, vetőmag szükséglet: 15-20 g/ 100 nm. A rukkola nem csak zöldsalátának finom, tészták, mártások ízesítője is lehet.

• Tengerparti útifű (évelő) - Tartalma: kb. 100 növényre - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
20-30 cm magasra növő, tömött rozettát képező növény. Levelei erősen szeldeltek, keskenyek. Egy évben többször is vágható, akár egész télen. Salátakeverékek finom és kedvelt összetevője. Az íze kifejezetten finom. Ha nagyon hidegben elfagyna, semmi gond: a gyökere télálló, tavasszal újra kihajt. Vetés: februártól szeptemberig.

• Metélőfokhagyma (évelő) - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, június, július
Tartós növény, a talajban hosszúkás hagymát nevel. A bokrosan növő levelek laposak, erőteljes ízük a fokhagyma és a snidling között van. Szép fehér virága is ehető, fokhagymaízű. Folyamatosan szedhető.

• Metélőpetrezselyem, simalevelű - Tartalma 3-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július
Vastag levelű, sötétzöld, hosszú szárú, sima levelű metélőpetrezselyem. Nagyon aromás, szárításra is kiváló.

• Snidling (évelő) - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július
Gyorsan növő, könnyen termeszthető fűszernövény. Nyersen használjuk, főtt ételekbe az utolsó pillanatban keverjük, különben elveszíti az ízét. Nagyon szép növény, cserépbe, szegélynövénynek is kiváló.

• Sóska (évelő) - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május
Évelő, jellegzetesen savanykás ízű. Magas a C-vitamin tartalma; vértisztító és étvágyfokozó hatású.

• Vadparadicsom, Rote Ribisel - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: március, május
Vadparadicsom-fajta, amely kötözés és kacsozás nélkül is dekoratív, világító piros termésekkel teli növénnyé fejlődik. Rengeteg kicsi, nagyon aromás termést hoz. A paradicsomok átmérője kb. 1,5 cm. A vadparadicsom kevesebb tápanyagot és öntözést igényel, mint nemes társai. Burgonyavésszel szemben toleráns. Ideális elfoglalt vagy kezdő kertészeknek, illetve hétvégi telkekre.
Vetés palántának márciusban, kiültetés májusban. Térállás: 76*60 cm.

• Salátakeverék, Mesclun - Tartalma: 1g, 4-5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
Édes, roppanós tépősaláták keveréke. Római saláták közül a friss zöld, ropogós Little Gem és a Valmaine található benne. A tépősaláták közül az alábbi klasszikusokat találjuk benne: Cocarde, Pasha és Lattughino (utóbbi batáviasaláta). Többször is visszavághatjuk, finom vegyes salátát varázsolhatunk belőle az asztalra.
Vetés: februártól a helyére vethetjük, szakaszosan, egészen szeptemberig. Sortáv: 15-20 cm, de szórva is vethetjük. 4-5 nm-re elég egy zacskó tartalma.

• Mángold, Jessica - Tartalma: kb. 150 növényre - Vetés/palántázás: július, augusztus, szeptember
Fajtaelismerés alatt álló új fajta. Gyorsan növő, kompakt növény, tavasszal és ősszel vethető. Nagyon dekoratív, egyenesen felálló fehér szárán sötétzöld, bőrszerű leveleket hoz. Egy tő akár az 1 kg-os súlyt is elérheti. Levelenként vagy egyben is szedhető. Ha ősszel szeretnénk szedni, július elején vessük, a későbbi vetés enyhe takarással áttelel. Nem magzik fel.

• Cukkini, extra bőtermő - Tartalma: 9-10 növényre - Vetés/palántázás: április, május
Bokros növekedésű, nagyon bőtermő cukkini fajta. Termései sötétzöldek, kissé márványozottak, nagyon kellemes, lágy ízűek.
Vetés: április közepétől palántának vagy májusban a fagyok után a helyére (a palántákat is ekkor ültessük ki). Térállás: 100x100 cm.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink