A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Kiegészítők és Szerszámok

Szájmaszk - gumis - mitás vagy kék színben gyerek méretben

Gyermek szájmaszk 10db

1 800 Ft

1 450 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-A-AP840011

Egyszer használatos, három rétegű szájmaszk 6-12 éves gyermekek számára, mely képes kiszűrni a szennyező anyagokat: a levegőben szálló port, polleneket, folyadékcseppeket és egyéb részecskéket, melyeken a kórokozók megtapadhatnak. Kizárólag közösségi felhasználásra!

Ugrás a részletes leíráshoz

* Kötelező kitölteni

+ -

Leírás

Részletek

Egyszer használatos, három rétegű szájmaszk 6-12 éves gyermekek számára, mely képes kiszűrni a szennyező anyagokat: a levegőben szálló port, polleneket, folyadékcseppeket és egyéb részecskéket, melyeken a kórokozók megtapadhatnak. Kizárólag közösségi felhasználásra!
A helyesen viselt és jól illeszkedő, minősített légzésvédelmi eszközök csökkentik a vírusok belélegzési kockázatának valószínűségét, azonban teljesen megszüntetni nem tudják.
SARS-CoV-2 pleomorf, azaz átmérője 50-200 nanométer között bármennyi lehet. A légúti cseppecskék, melyek a vírusokat tartalmazzák, mérete mikrométeres tartomány, így a maszk anyaga képes kiszűrni ezeket.

• egy méretben kapható: gyerek méret
• 3 rétegű szűrőrendszer
• GB/T38880-2020 megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik
• bőrbarát alapanyag, latexmentes gumi pánttal
• fém merevítés az orrnyergen
• nem steril, visszazárható tasakban
• 10 db/csomag
• Sima vagy mókás pandamacis mintával

Természetesen a munkavédelemre is ajánljuk a bontási munkáktól kezdve, akár műkörmösök részére is.
Sebészeti 3 rétegű maszk gumírozott pánttal.
Kérjük olvassa el az alábbi leírást, mely alapján eldöntheti, hogy mely típusú védőeszközre van szüksége a COVID-19 járvány idején (nem térünk ki az egészségügyben használatos eljárásokra):

Próbálja felmérni tevékenységének kockázatát és becsülje meg a terület veszélyességét ill. mennyi ideig tartózkodik a problémás környezetben. Ezek alapján döntheti el, hogy sebészeti maszkot vagy félálarcot használjon.

A maszkok védőképességét alapvetően két tényező határozza meg: egyik a maszk anyagának „szűrő áteresztőképessége” másik az un. „alászívás” mértéke.

• A szűrő áteresztő képessége megadja milyen méretű részecskéket képes kiszűrni a rajta áthaladó levegőből.
• Az alászívás belégzéskor az arc és a védőeszköz zárókerete mentén közvetlenül bejutó környezeti levegő mértéke. Fontos, hogy az alászívás miatt szűrőtípusú légzésvédő eszközt nem használhat szakállas, bajszos ember, mert a szőrzet meggátolja az arc és a légzésvédő eszköz peremének zárását, illetve felfekvését.

Az alábbi összehasonlítás mutatja áruházunkban kapható FFP2-es félálarc típusú és sebészeti maszkok adatait:

Sebészeti maszk:
• Szűrő áteresztőképessége*: 2.5 μm-nél nagyobb szennyező anyagokat 95%-át
• Alászívás mértéke: 18-34 %
• Megfelelőségi tanúsítvány: EN 14689: 201493 /42/EEC

FFP2 (KN95) félálarc:
• Szűrő áteresztőképessége*: 2.5 μm-nél nagyobb szennyező anyagokat 95%-át
• Alászívás mértéke: <8 %
• Megfelelőségi tanúsítvány: EN 149:2001 + A1 20009 CE, GB2626-2006

*95 L/min légáramlásnál

A fenti adatokból látszik, hogy bár a két típus szűrési képessége megegyezik az alászívás mértéke miatt az orvosi maszk könnyebb légzést tesz lehetővé.


A sebészi v. sebészeti (illetve orvosi) maszk elsősorban a kilélegzett cseppek szétszóródását gátolja. Pongyolán fogalmazva másokat védi Öntől, ha gyaníthatóan fertőzött. A sebészeti maszkok méretét nem szükséges ellenőrizni.

• Sebészeti maszkok használata kötelező a COVID-19 fertőzött (vagy gyanús) személyeknek a vírus szóródás megelőzésére
• Másodsorban sebészeti maszkok használhatóak, az egészségesek védelmére fertőződéssel szemben, ha FFP2 illetve FFP3 maszk nem elérhető. Így sebészeti maszkot kell hordaniuk a légúti tüneteket mutató – tehát potenciálisan COVID-19 vírus fertőzöttnek tekinthető – betegeket ellátó személyeknek
• Használata javasolt minden olyan személynek, aki fertőzöttnek gondolja magát, vagy esélyt lát arra, hogy fertőződött még akkor is, ha légúti tüneteket nem mutat – ugyancsak a koronavírus terjedését, mások megfertőződését megelőzendő
• Sebészeti maszkot hordhatnak azon egészséges személyek is, akik magukat a fertőzéstől meg kívánják óvni. Ezen esetben a védelemben nem a vírus belégzésének elkerülése a jelentősebb, hanem az a tény, hogy a sebészeti maszkkal fedett arcot, orrot a maszkot hordó sokkal ritkábban érinti meg kezével, ezzel csökken a kéz útján való fertőződés. Emellett a védelmet segíti a védelem fontosságának tudatosodása a maszk viselése által

A sebészeti maszkokat használat után dobja el és cserélje újra. A mosás, gőzölés vagy alkoholos fertőtlenítés nem garantálja a teljes sterilizálást, károsíthatja a szűrőanyagot ezáltal az nem képes a korábbi szűrést biztosítani.


Az FFP2 légzésvédő félálarcok védenek cseppek és részecskék belégzésétől. (Önt védi a fertőzéstől.) Viselőjéhez illő méretű és alakú eszközt kell kiválasztani. A legtöbb légzésvédő nem minősül cseppmentesnek, különösen, ha van rajta kilégző szelep.

• Gyanított vagy igazoltan fertőzött betegek kezeléséhez, ápolásához
• FFP2 megfelelő első kontaktus, szállítás, látogatás, ellenőrzés során
• A szegély illeszkedés elengedhetetlen a megfelelő szintű védelem biztosításához
• A légzés nehezítettsége nő a részecskeszűrés fokozódásával. FFP2 sokkal kényelmesebb, mivel könnyebb benne a légzés
• Különböző modellek és méretek szükségesek a különböző arctípusok megfelelő védelméhez

A maszkok közül a legnagyobb biztonságot – természetesen a többi védőfelszerelés, szemüveg, arcot fedő plexi, sapka, köpeny és kesztyű mellett – az FFP2 ÉS FFP3 jelzésű félálarcok adják. Az FFP2 és FFP3 maszkok elsődleges felhasználási helye a COVID-19 fertőzött betegek ellátása, úgy mint aerosol-generáló eljárások végzése, ápolása, környezetük takarítása.

Az FFP2/3 maszkok akár 4 órán keresztül is használhatók több beteg ellátása során is anélkül, hogy eltávolítanák azokat, kivéve, ha a maszkok sérülnek, szennyezetté válnak vagy kontaminálódnak, például tünettel rendelkező gyanús esetnek minősülő beteg ráköhög.

A maszk/félálarc védelmi képessége alapvetően függ a helyes felhelyezéstől:
- színes (szöveges) felét kívülre
- orrnyergen a fém merevítés lehető legjobb illesztése
- arcszőrzet teljes eltávolítása
- rögzítőzsinórok helyes elhelyezése fülek mögött

A védelmi képesség függ a maszk/félálarc helyes levételétől:
- rögzítőzsinórokat két kézzel fül mögött megfogva
- maszk/félálarc külső feléhez nem érve
- a maszk/félálarc védelmi képességét egészíti ki a szemüveg

A maszk/félálarc viselése mellett is a legfontosabb:
- rendszeres, alapos szappanos kézmosás (vagy alkoholos kézfertőtlenítés)
- archoz, orrhoz, szájhoz, szemhez nem nyúlás


COVID-19 oktatási segédanyag Légútvédelme - Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság - Összeállította: dr. Babai László - 2020. március 25. nyomán

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink