A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Fűszer- és gyógynövény - biovetőmag-csomag

Fűszer- és gyógynövény - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-03

Ez az összeállítás bármely kert hasznos kiegészítője. Nemcsak izgalmasabbá teheti a megtermelt növényeiből készült ételeket, de egyes növényeket gyógyításra is használhat. Több növényt elég csak egyszer elültetni és szétszórja a magját, így a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Nemcsak izgalmasabbá teheti a megtermelt növényeiből készült ételeket, de egyes növényeket gyógyításra is használhat. Több növényt elég csak egyszer elültetni és szétszórja a magját, így a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Fűszer- és gyógynövény - biovetőmag-csomag fajtái:

• Metélőpetrezselyem, Sima levelű - Tartalma 3-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július
Vastag levelű, sötétzöld, hosszú szárú, sima levelű metélőpetrezselyem. Nagyon aromás, szárításra is kiváló.

• Metélőzeller - Tartalma: 0,5 g vetőmag - Vetés/palántázás: január, április, május
A zellerlevél remek fűszer, nem hiányozhat a húslevesből (sem). Az egyedülállóan aromás levelek frissen és szárítva is használhatóak. Szép, egyenesen felálló levelekből álló bokrot nevel. Napos, levegős, humuszban gazdag talajba ültessük. Vetés: palántának januártól, helyére áprilisban-májusban vethetők. Térállás: 40x30 cm.

• Metélőfokhagyma - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, június, július
Tartós növény, a talajban hosszúkás hagymát nevel. A bokrosan növő levelek laposak, erőteljes ízük a fokhagyma és a snidling között van. Szép fehér virága is ehető, fokhagymaízű. Folyamatosan szedhető.

• Snidling - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július
Gyorsan növő, könnyen termeszthető fűszernövény. Nyersen használjuk, főtt ételekbe az utolsó pillanatban keverjük, különben elveszíti az ízét. Nagyon szép növény, cserépbe, szegélynövénynek is kiváló.

• Oregánó - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június
Görögországból származó fűszernövény, kivételes aromával. Fagytűrő. Márciustól júniusig vethető, kis bokrokban (2-4 növény) ültessük ki. Térállás: 30*30 cm

• Kakukkfű - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július
Örökzöld, télen is szedhető. Sokoldalú, nagyon aromás fűszer; húsokhoz, zöldségekhez, mindenféléhez finom. A fűszercsokrok kihagyhatatlan eleme.

• Bazsalikom, Genovese - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: január, február, március, április, május
Egynyári, melegkedvelő zöldfűszer-növény. Április közepétől cserépbe vethető, május végétől ki lehet ültetni. Két-három növényt ültessünk egybe.

• Kapor - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június
Évelő növény. Frissen vagy szárítva használható salátákhoz, halhoz vagy zöldségekhez (és persze a kapros-túrós süteményhez). A virágzata a kovászos uborka elengedhetetlen része. 14 naponta szedhető.
Tipp: aki nem szereti a kaprot, az is ültessen, mert a tapasztalatok szerint a többi növény egészségesebben fejlődik a kapor környezetében.

• Lestyán - Tartalma min. 2 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április
Évelő növény. Húsokhoz, levesekhez, salátákhoz és fűszerkeverékben kitűnő. Akár két méteresre is megnőhet (3-4 év alatt).

• Borsikafű (csombor) - Tartalma min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: április, május, június
A babból készült ételek fűszere, ha mellé ültetjük, még a babbogaraktól is megvédi. Áprilistól a helyére vethető.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink