A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés

Főzőszett - Silver

Főzőszett - Silver

13 900 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-GK-CS

Kempingfőzőjét tábori konyhává alakíthatja ezzel az ötletes kiegészítővel. Vízforralás közben vagy a kempingfőző tűzterére helyezve ételt melegíthet, főzhet vagy piríthat.

Ugrás a részletes leíráshoz

* Kötelező kitölteni

+ -

Leírás

Részletek

EGYSZERŰ ÉS BIZTONSÁGOS A FŐZÉS A TERMÉSZETBEN!

Kempingfőzőjét tábori konyhává alakíthatja ezzel az ötletes kiegészítővel. Vízforralás közben vagy a kempingfőző tűzterére helyezve ételt melegíthet, főzhet vagy piríthat.
Kétféle méretben rendelhető: a kis méret a Ghillie Kettle - Maverick 5 dl-es kempingfőzőhöz, a nagy méret az 1 és 1,5 l-es kempingfőzőhöz.

A készlet tartalma:

1 db Magas oldalfalú fazék: kis méret esetén: 0,5 l (11x6 cm), nagy méret esetén: 0,9 l (13x7 cm)
1 db Alacsony oldalfalú fazék, mely fedőként is használható: kis méret esetén: 0,33 l (12x3 cm), nagy méret esetén: 0,33 l (14x2,5 cm)
1 db Fazéktartó, mely forralás közben a kannára helyezve lehetővé teszi a főzést
1 db Segédtámasz, a kanna stabilabbá tételéhez
1 db Fazékfogó csipesz, mely a forró fazék emelését/ kezelését segíti
1 db Kétrészes grillrács, mely a tűztérre helyezve grillezést tesz lehetővé, illetve a fazekak megtámasztására szolgál: kis méret esetén: 12,5x12,5 cm, nagy méret esetén: 16,5x16,5 cm

Anyaga: Hard anodised eljárással, közel titán keménységű, ezüst színre eloxált felületű alumínium, mely 3-4 szer keményebb, mint a normál eloxálás eredménye, így a nagy igénybevételnek is ellenáll, miközben megőrzi az alumínium kiváló tulajdonságait.


MIBEN NYÚJT TÖBBET EZ AZ ESZKÖZ, MINT EGY TEAFŐZŐ A TÁBORTŰZBEN?

Ha már használt valaha úgynevezett hobo tűzhelyet/kályhát, akkor valószínű tudja, milyen egyszerű és hatékony működéssel bír. Ha még nem ismertné, engedje meg, hogy pár szóban ismertessük működési elvét:

Egy átlagos hobo tűzhely két fő részből áll: egy viszonylag zárt égéstérből, melybe szűk helyen juthat be friss levegő, és egy kéményből. Hatékonysága abból adódik, hogy az égő tűz termelte forró gázok csak a kéményen keresztül tudnak távozni, ezáltal szívó hatást hoz létre az tűztérben (kéményhatás).
Mivel a friss levegő csak egy szűk helyen juthat a tűztérbe, hatása olyan, mintha valaki állandóan fújná és élesztené a tüzet, ezáltal nagyobb hő termelődik, és olyan anyagok is könnyebben lángra kapnak, melyek nyílt tűzben kevésbé. (pl.: a nedves faanyag).

A tűz a kéményen keresztül biztonságosan táplálható, viszonylag zárt felépítése révén esőben és nagy szélben is stabilan működik.
Ennél a termékben az a nagyszerű, hogy az égésteret egy víztárolóval vették körbe, mely nagy felületen tud melegedni, így rendkívül gyorsan képes a benne tárolt vizet felforralni.
Az alap készülékhez praktikus főzőszettet is rendelhet, mellyel ételt is főzhet, süthet.A GHILLIE KETTLE KEMPINGFŐZŐ HASZNÁLATA:

A kempingfőző használata
  • Első használat előtt távolítson el minden csomagolóeszközt a kannáról, vizsgálja meg, hogy nincs sérülés a terméken. A tűzteret a kanna aljában találja, húzza ki és helyezze sík, stabil és nem éghető felületre.
  • A síp levétele után, töltse fel a tartályt maximum a nyílás alja alatt kb. 1 cm-ig. Helyezze vissza a sípot, majd tegye a keze ügyébe a kannát.
  • Gyűjtsön tüzelőanyagot: vékony, kisebb, lehetőleg száraz gallyakat, faleveleket, tobozokat stb., Gyújtós, gyufa és/vagy szikravető segítségével gyújtson tüzet a tűztérben.
  • Ha a láng már stabil, helyezze a tűztérre a kannát! Ha szükséges, a tűz további táplálásához az égéstér nyílásán dobjon további tüzelőanyagot a tűzbe. SOHA NE HASZNÁLJA ÜRES VÍZTARTÁLLYAL A KANNÁT!
  • Ha rendelkezik főzőszettel felhelyezheti a fazéktartót és kezdheti a főzést. A tűz táplálásához ilyenkor emelje le a fazekat. Amikor a víz forrni kezd a síp jelezni fog.
  • A fogófül 90°-os megdöntésével vegye le a talapzatról a kannát, vigyázva, hogy ne nyúljon az égéstér nyílása fölé. Ha félretette a kannát a műanyag gomb megfogásával vegye le a sípot.
  • Tartsa a fogantyút egyenesen felfelé és síp láncának segítségével döntse meg a kannát, így a forró részek érintése nélkül is tud forró vizet önteni.
  • Ha a főzőszettben található kétrészes rácsot a tűztérre helyezi, a parázs felett tovább főzhet.
  • Használat után várja meg míg lehűl az eszköz, tisztítsa ki a tűzteret, és helyezze vissza a tárolózsákba az eszközt.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink