A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Energia II. - biovetőmag-csomag

Energia II. - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-02

Ebben az összeállításban olyan növényeket válogattunk össze, melyek nagy terméshozammal és sok energiával látja el termesztőjét. A hosszútávú felkészülési lánc fontos összetevője a csíraképes vetőmag. Az ezen magokból fejlődő termés magjait megtartva, a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket lehet nevelni, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Ebben az összeállításban olyan növényeket válogattunk össze, melyek nagy terméshozammal és sok energiával látja el termesztőjét, hasonlóan az Energia I. biovetőmag-csomagunkhoz. A hosszútávú felkészülési lánc fontos összetevője a csíraképes vetőmag. Az ezen magokból fejlődő termés magjait megtartva, a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket lehet nevelni, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

ENERGIA II. vetőmag-csomag fajtái:

• Paradicsom, Marmande - kb. 40 mag - Vetés/palántázás ideje: február, március
Korai érésű, közepes-nagy, lapított gyümölcsű fajta. Jó hozamot várhatunk tőle. Középmagas növekedésű paradicsom.

• Brokkoli, Ramoso Calabrese - kb. 30-55 magot tartalmaz - Vetés/palántázás: március, április, május, június
A növény kezdetben egy erőteljes vezérhajtásból áll, amelyik középnagy és nagy virágokat hoz, majd az első szedések után kisebb oldalhajtásokat nevel, így egész őszig szedhető a termés. Termése nagyon jóízű, zsenge.

• Sárgahüvelyű karósbab, Neckar Gold - kb.: 3-5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás ideje: április, május, június
Nagyon magas hozamú fajta. Hosszú, húsos, szálkamentes sötétsárga hüvelyeket nevel. Mozaik vírusra rezisztens.

• Sütőtök, Butternut Waltham - Tartalmából kb. 5 növény lesz - Vetés/palántázás: április, május
Melegkedvelő, körte alakú tökfajta, íze kellemesen édeskés, dió jellegű. Futó indájú, termése kb. 30 cm hosszú, tömött húsú, magháza kicsi. Húsa sárgás-narancs színű, aromás illatú. A termés súlya kb.: 2,5 kg. Ősszel nem szabad korán leszedni, akkor sokáig eltartható.

• Római saláta, Little Gem - Tartalmából kb. 160 növény lesz - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
A római salátákhoz képet kisebb termetű, kompakt fajta. Levelei világosabb zöldek, ropogóak, nagyon finom, édes aromájúak. Levelenként és egyben is szedhető. Vírusokkal szemben toleráns. Egész évben termeszthető. Térállás: 30*30 cm.

• Kígyóuborka, Tanja - Tartalmából 20-30 növény lesz - Vetés/palántázás ideje: május
Bőtermő szabadföldi kígyóuborka-fajta. A termés fiatalon szedve sötétzöld, kb 35 cm hosszú, karcsú és még a legvége sem keserű.
Vetés: közvetlenül a helyére vetjük májusban, miután elmúlt a fagyveszély. Térállás: szabadföldön 100x40 cm, fóliában 100x80 cm

• Paprika, Ferenc Tender - Tartalmából kb. 40 növény lesz - Vetés/palántázás: február, március, május
Bőtermő, édes ízű paprika világos sárga, húsos, nagy, vastag falú, tompa végű termésekkel. Ragyogó pirosra érik. Jó szabadföldi fajta, de hajtatásra is alkalmas.

• Cukkini, extra bőtermő - Tartalmából 9-10 növény lesz - Vetés/palántázás: április, május
Bokros növekedésű, nagyon bőtermő cukkini fajta. Termései sötétzöldek, kissé márványozottak, nagyon kellemes, lágy ízűek.
Vetés: április közepétől palántának vagy májusban a fagyok után a helyére (a palántákat is ekkor ültessük ki). Térállás: 100x100 cm.

• Paradicsom, St. Pierre - Tartalmából kb. 40 növény lesz - Vetés/palántázás: február, március
Nagyméretű, piros, húsos termésű paradicsom. Frissen is nagyon finom, de kiválóan alkalmas befőzésre is. Közepes érésidejű, karózást igényel. Nagyon ellenálló fajta, gombabetegségekre nem érzékeny. A termés súlya: 170-300 g.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink