A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Balkon - biovetőmag-csomag

Balkon - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-04

A dobozban olyan növényeket talál, melyeket kis helyen, cserépben, vagy ládában is termeszthet. Akár egy balkon is ideális hely a termesztésre.Az energiát adó növények mellett megtalál fűszereket is. Az étrendjét friss zöldségekkel egészítheti ki a tenyészidőszakban. A termés magját eltéve a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

A dobozban olyan növényeket talál, melyeket kis helyen, cserépben, vagy ládában is termeszthet. Akár egy balkon is ideális hely a termesztésre.Az energiát adó növények mellett megtalál fűszereket is. Az étrendjét friss zöldségekkel egészítheti ki a tenyészidőszakban. A termés magját eltéve a következő évben azonos tulajdonságokkal bíró növényeket fejlődik, így szinte "örökké tartó" élelemforráshoz juthat.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Balkon - biovetőmag-csomag fajtái:

• Metélőpetrezselyem, Sima levelű - Tartalma 3-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július
Vastag levelű, sötétzöld, hosszú szárú, sima levelű metélőpetrezselyem. Nagyon aromás, szárításra is kiváló.

• Metélőfokhagyma - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, június, július
Tartós növény, a talajban hosszúkás hagymát nevel. A bokrosan növő levelek laposak, erőteljes ízük a fokhagyma és a snidling között van. Szép fehér virága is ehető, fokhagymaízű. Folyamatosan szedhető.

• Snidling - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július
Gyorsan növő, könnyen termeszthető fűszernövény. Nyersen használjuk, főtt ételekbe az utolsó pillanatban keverjük, különben elveszíti az ízét. Nagyon szép növény, cserépbe, szegélynövénynek is kiváló.

• Paradicsom Jani - Tartalma: kb. 25 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Bokorparadicsom. Korai fajta, kb. 80 cm magas lesz. A kerekded, jóízű termések kb. 7 cm átmérőjűek lesznek. Mind szabadföldi termesztésre, mind dézsás paradicsomnak kiváló (teraszra, erkélyre ajánljuk).

• Paradicsom, Principe Borghese - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Bokros koktélparadicsom fajta. Termése kicsi, piros, ovális. Bőtermő, korai fajta.

• Chili, Kusburnu (bird típusú) - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Bird típusú pfefferoni paprika. Felálló terméseinek színe a zöldtől a vörösig terjed, ami kb 4-6 cm hosszú és 2 cm átmérőjű.

• Saláta, Misticanza keverék - Tartalma: kb. 160 növényre - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
A Misticanza a hagyományos olasz saláták magjának keveréke. Ideális kíséretezőknek, salátakedvelőknek. Tartalmaz zöld és vörös levelű tépősalátát, római salátát, tölgylevelű salátát, cikóriát (radicchio) és rukolát. Tartalmazza a kifejezetten vegyes salátákhoz használt igen dekoratív, télálló tengerparti útifüvet is.

• Madársaláta - Tartalma: 2-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: július, augusztus, szeptember, október
Szabadföldbe vagy üveg alá is alkalmas fajta. Sötétzöld, közepes nagyságú rövid-ovális leveleket hoz. Jó egészség és ellenálló képesség jellemzi, peronosporára megvizsgálva.

• Padlizsán, Kono - Tartalma: kb. 50 növényre - Vetés/palántázás: január, február
Kicsi, 6-10 cm átmérőjű, kerek, sötétlila padlizsán, melynek kiváló aromája és igen jó állagú húsa van. A növény 40-60 cm magas, szép, sötétlila szárral. Korán és sokat terem, már július végén ehetjük a terméseit.
Vetés palántának: januártól február végéig; kiültetés: május elején, védett, napos helyre.

• Bokorbazsalikom - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: január, február, március, április
Kicsi, kompakt bokrot nevel, apró, de hamisítatlan bazsalikom aromájú levelekkel. Későn virágzik. Kifejezetten ajánljuk mindenkinek, aki cserépben termesztené ezt a nagyszerű fűszernövényt. A meleget kedveli, magja fényre kel (ne takarjuk be vetéskor).

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink