A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Általános 30 - biovetőmag-csomag

Általános 30 - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Rendelés alatt

Cikkszám: MHU-B-30

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Az általános csomagok kiegészítik egymást, megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Ezek a csomagok kiegészítik egymást, egymásra épülnek. Javasoljuk, hogy mennyiségtől függően kezdjen az Általános 10 csomaggal, ha nagyobb növénymennyiséget szeretne, vásároljon hozzá Általános 20 csomagot is, sőt tovább bővítheti, mind termésben, mind fajtában az Általános 30 csomagunkkal. Megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Természetesen bármely specifikus csomaggal kiegészítheti választását, igényeitől és preferenciáitól függően.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Általános 30 - biovetőmag-csomag fajtái:

• Jégsaláta, graz-i káposztafejű - Tartalma: kb. 300 növényre - Vetés/palántázás: január, február, március, április, május, június, július
Jól ismert osztrák fajta. Világoszöld, ropogós leveleinek széle vöröses. Középnagy-nagy méretű, zárt, kemény fejeket nevel. Kora tavasztól őszig termeszthető. Vetés: fóliába januártól februárig, szabadföldbe márciustól július közepéig, térállás: 30*30 cm

• Szárazbab, Borlotto - Tartalma: kb. 5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: április, május
Kifejtőbab, lapos, rövid, rózsaszínnel márványozott hüvelykkel. Robusztus, erős növésű fajta

• Madársaláta - Tartalma: 2-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: július, augusztus, szeptember, október
Szabadföldbe vagy üveg alá alkalmas fajta. Sötétzöld, közepes nagyságú rövid-ovális leveleket hoz. Jó egészség és ellenálló képesség jellemzi, peronosporára megvizsgálva.

• Sóska (évelő) - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május
Évelő, jellegzetesen savanykás ízű. Magas a C-vitamin tartalma; vértisztító és étvágyfokozó hatású.

• Lestyán - Tartalma min. 2 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április
Évelő növény. Húsokhoz, levesekhez, salátákhoz és fűszerkeverékben kitűnő. Akár két méteresre is megnőhet (3-4 év alatt).

• Zeller, Bécsi óriás - Tartalma: kb. 10 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március
Közép-késői, nagylombú zeller. Nagy gumót nevel, amelynek barnás héja és szép fehér húsa van. Nem magzik fel könnyen, csak ha túl korán ültetjük (március előtt).

• Mángold, Jessica - Tartalma: kb. 150 növényre - Vetés/palántázás: július, augusztus, szeptember
Fajtaelismerés alatt álló új fajta. Gyorsan növő, kompakt növény, tavasszal és ősszel vethető. Nagyon dekoratív, egyenesen felálló fehér szárán sötétzöld, bőrszerű leveleket hoz. Egy tő akár az 1 kg-os súlyt is elérheti. Levelenként vagy egyben is szedhető. Ha ősszel szeretnénk szedni, július elején vessük, a későbbi vetés enyhe takarással áttelel. Nem magzik fel.

• Cukorborsó, Ambrosia - Tartalma: kb 2 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április
Kb. 70 cm magasra növő, bőtermő fajta. Közepes méretű világoszöld hüvelyeket hoz, a borsó héjával együtt fogyasztható.

• Chili de Cayenne - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február
Csípős pfefferoni 10-12 cm hosszú, keskeny, zöld terméssel tövenként. Vörösre érik. Kb. 60 cm magas. Korán és igen sokat terem.

• Rukkola, Selvatica - Tartalma: kb. 5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július, augusztus, szeptember
A kedvelt rukkola nemes formája, nagyobb, szélesebb levelekkel. Rozettát képez, lassan nő, évelő. Többször vágható levele intenzív fűszeres ízű. Vetés: márciustól szeptemberig szabadföldbe, növényházban egész évben. Sortáv: 15-20 cm, vagy szórt vetés, vetőmag szükséglet:15-20 g/100 nm

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink