A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Általános 20 - biovetőmag-csomag

Általános 20 - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-B-20

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Az általános csomagok kiegészítik egymást, megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Ezek a csomagok kiegészítik egymást, egymásra épülnek. Javasoljuk, hogy mennyiségtől függően kezdjen az Általános 10 csomaggal, ha nagyobb növénymennyiséget szeretne, vásároljon hozzá Általános 20 csomagot is, sőt tovább bővítheti, mind termésben, mind fajtában az Általános 30 csomagunkkal. Megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Természetesen bármely specifikus csomaggal kiegészítheti választását, igényeitől és preferenciáitól függően.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Általános 20 - biovetőmag-csomag fajtái:

• Spenót, Matador - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: január, február, március, április, augusztus
Egész évben vethető, népszerű fajta, nagyon bőtermő. Közép - sötétzöld leveleket hoz.

• Paradicsom, Zuckertraube - Tartalma: kb. 30 növényre - Vetés/palántázás: február, március
Koktél-paradicsom. A fürtökön kicsi, piros, nagyon aromás, kedves és jóízű termésekkel. Erőteljes növekedésű, növényházba vagy esőtől védett helyre való. Több ágra is nevelhető. Karózást kívánó, közepes érésidejű paradicsom.

• Bazsalikom, Genovese- Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: január, február, március, április, május
Egynyári, melegkedvelő zöldfűszer-növény. Április közepétől cserépbe vethető, május végétől ki lehet ültetni. Két-három növényt ültessünk egybe.

• Fejeskáposzta, Andor - Tartalma: 80-120 növényre - Vetés/palántázás: március, április, május, július, augusztus
Egyenletesen tömött, szép, kerek fejet nevel. Elsősorban friss fogyasztásra ajánljuk, de rövid ideig tárolható és remekül tartósítható. 1-2 kg-os termésre számíthatunk.

• Sárgahüvelyű karósbab, Neckar Gold - kb.: 3-5 nm-re elegendő - Vetés/palántázás ideje: április, május, június
Nagyon magas hozamú fajta. Hosszú, húsos, szálkamentes sötétsárga hüvelyeket nevel. Mozaik vírusra rezisztens.

• Paradicsom, Marmande - Tartalma: 40 mag - Vetés/palántázás: február, március
Korai érésű, közepes-nagy, lapított gyümölcsű fajta. Jó hozamot várhatunk tőle. Középmagas növekedésű paradicsom.

• Kígyóuborka, Tanja - Tartalmából 20-30 növény lesz - Vetés/palántázás ideje: május
Bőtermő szabadföldi kígyóuborka-fajta. A termés fiatalon szedve sötétzöld, kb 35 cm hosszú, karcsú és még a legvége sem keserű. Vetés: közvetlenül a helyére vetjük májusban, miután elmúlt a fagyveszély. Térállás: szabadföldön 100x40 cm, fóliában 100x80 cm

• Patisszon Custard White - Tartalma: kb. 5 növényre - Vetés/palántázás: április, május
Korai patisszon típus. Termése krémszínű, széle hullámos. Termés húsa hasonlóan krémszínű, tömör és ízletes. Erős növekedésű, korlátozott ideig tárolható.

• Paradicsompaprika - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március, május
Zöld, igen vastag húsú, közepes nagyságú, paradicsom alakú terméseinek íze aromás-édes. Vörösre érik. Meleg tájakon direkt vethető. Hajtatásra és szabadföldi termesztésre is alkalmas.

• Oregánó - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június
Görögországból származó fűszernövény, kivételes aromával. Fagytűrő. Márciustól júniusig vethető, kis bokrokban (2-4 növény) ültessük ki. Térállás: 30*30 cm

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink