A kosarad még üres

Nincsenek összehasonlítható termékeid.

Keresés
Megamenu - Ajánlat

Általános 10 biovetőmag

Általános 10 - biovetőmag-csomag

9 990 Ft

9 490 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: MHU-B-10

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Az általános csomagok kiegészítik egymást, megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Ugrás a részletes leíráshoz
+ -

Leírás

Részletek

Általános csomagjainkat úgy állítottuk össze, hogy az év során étrendjét változatosan, tudja kiegészíteni egy átfogó növénypalettával. Ezek a csomagok kiegészítik egymást, egymásra épülnek. Javasoljuk, hogy mennyiségtől függően kezdjen az Általános 10 csomaggal, ha nagyobb növénymennyiséget szeretne, vásároljon hozzá Általános 20 csomagot is, sőt tovább bővítheti, mind termésben, mind fajtában az Általános 30 csomagunkkal. Megtalálhatóak benne fűszerek, gyógynövények, bőtermő és évelő fajták is. "Örökké tartó" gazdag élelemforráshoz juthat.

Természetesen bármely specifikus csomaggal kiegészítheti választását, igényeitől és preferenciáitól függően.

Az ausztriai ReinSaat KG biodinamikus gazdálkodás, nem alkalmaznak hibrid fajtákat; a növényekről gyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években. Magyarországon is kipróbált és bevált fajtákat válogattunk össze, így a hazánk éghajlatán, bőtermő, egészséges, ellenálló növényeket kapunk. Tehát kiváló minőségű, nem génmódosított (non-GMO), szabad beporzású (Open Pollen), nem hibrid, biovetőmagok.

A vetőmagok hosszútávú tárolását elősegítendő, fajtánként fényvédő tasakokban egy lélegző zárható műanyag dobozba csomagoltuk. Csíraképességüket normál viszonyok között tárolva (szoba hőmérsékleten), fajtától függően 4-5 évig őrzik meg, az idő előrehaladtával a csíraképes magok száma fokozatosan csökken. A csíraképesség ideje kitolható, ha száraz, sötét, és hűvös (min. 4°C) tárolja, ideális erre egy hűtőszekrény. A csomagban a legutóbbi tenyészidőszakból származó magokat talál.

Ha az adott időszakban nem alakul ki éles helyzet és nem szükséges a termés, akkor is javasoljuk hogy, 5-6 évente neveljen fel fajtánként egy-egy növényt, nyerje ki a magokat és tárolja hasonló körülmények között.

A tasakokon megtalálja az adott növény ültetésének, nevelésének módját, és természetesen a csíraképességének várható idejét is.
Áruházunkban további speciális vetőmag csomagokat, számos kertészeti kiegészítőt és szakkönyvet is talál.

Általános 10 - biovetőmag-csomag fajtái:

• Saláta, Misticanza - Tartalma: kb. 160 növényre - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július, augusztus
A Misticanza a hagyományos olasz saláták magjának keveréke. Ideális kíséretezőknek, salátakedvelőknek. Tartalmaz zöld és vörös levelű tépősalátát, római salátát, tölgylevelű salátát, cikóriát (radicchio) és rukolát. Tartalmazza a kifejezetten vegyes salátákhoz használt igen dekoratív, télálló tengerparti útifüvet is.

• Pisztrángbab - Tartalma: kb. 4 m2-re elegendő - Vetés/palántázás: május
Késői, nagyon bőtermő fajta közepesen hosszú, hengeres, zöld hüvelyeket nevel. A magok kifejezetten húsosak. A pisztrángbab sajátossága, hogy a hüvelyek akkor is nagyon finomak, amikor már nagyok és vastagok. A kerek babok kifejtő ill. szárazbabként is kitűnően használhatók, kifejezetten ízletesek.
Vetés: május elejétől végéig. Elő is nevelhetjük a növényeket: április közepén vessünk 3-4 babot egy cserépbe, majd májusban ültessük ki. Térállás: 80 x 90-100 cm

• Paradicsom, Moneymaker - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március
A neve nem véletlen: különösen bőtermő folyton növő paradicsomról van szó. Robosztus szabadföldi fajta. Középnagy, kerek termést nevel, zöld rész nélkül.
Vetés: február-március palántának, kiültetés a fagyok után. Térállás: 60*80 cm.

• Istengyalulta (főző)tök - Tartalma: kb. 5 növényre - Vetés/palántázás: május
Futó indájú főzeléknek való, ovális-hosszúkás tök, héja sárgás. A termés súlya 1-3 kg. A terméshús főzéskor szálakra esik szét, így nem kell gyalulni.

• Sütőtök, Butternut Waltham - Tartalma: kb. 5 növényre - Vetés/palántázás: április, május
Melegkedvelő, körte alakú tökfajta, íze kellemesen édeskés, dió jellegű. Futó indájú, termése kb. 30 cm hosszú, tömött húsú, magháza kicsi. Húsa sárgás-narancs színű, aromás illatú. A termés súlya kb.2,5 kg. Ősszel nem szabad korán leszedni, akkor sokáig eltartható.

• Zöldborsó, Kelvedon csodája - Tartalma: 40 g, kb. 2 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: április, május
A legjobb fajták egyike. Hosszú, sötétzöld, korán érő hüvelyeket hoz. Nagyon bőtermő, íze kivételesen édes. Frissen és eltevésre is melegen ajánljuk.
Vetés: április elejétől május közepéig, júniustól júliusig szedhetjük. Térállás: 30-35 cm-es sorokba vessük vagy duplasorosan, ilyenkor 60-80 cm helyet hagyjunk neki. A szemeket egymástól 3 cm-re vessük, kb. 3 cm mélyre. Korábbi vetéssel gazdagabb hozamot érhetünk el. Tipp: a káposztafélék, a retek és a korai sárgarépa jó szomszédja, de hagymát ne vessünk mellé!

• Paprika Ferenc Tender - Tartalma: kb. 40 növényre - Vetés/palántázás: február, március, május
Bőtermő, édes ízű paprika világos sárga, húsos, nagy, vastag falú, tompa végű termésekkel. Ragyogó pirosra érik. Jó szabadföldi fajta, de hajtatásra is alkalmas.

• Snidling - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, május, június, július
Gyorsan növő, könnyen termeszthető fűszernövény. Nyersen használjuk, főtt ételekbe az utolsó pillanatban keverjük, különben elveszíti az ízét. Nagyon szép növény, cserépbe, szegélynövénynek is kiváló.

• Metélőfokhagyma - Tartalma: min. 2-3 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: február, március, április, június, július
Tartós növény, a talajban hosszúkás hagymát nevel. A bokrosan növő levelek laposak, erőteljes ízük a fokhagyma és a snidling között van. Szép fehér virága is ehető, fokhagymaízű. Folyamatosan szedhető.

• Metélőpetrezselyem, sima levelű - Tartalma: 3-4 nm-re elegendő - Vetés/palántázás: március, április, május, június, július
Vastag levelű, sötétzöld, hosszú szárú, sima levelű metélőpetrezselyem. Nagyon aromás, szárításra is kiváló.

Vélemények

Címkék

Termék címkék

  • Nincs cimkéje a terméknek

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Hozzászólások

comments powered by Disqus
Újdonságaink